Yrkesutbildningar

Vill du skaffa dig en yrkesutbildning, byta yrke eller vidareutbilda dig inom ditt yrkesområde? Vi erbjuder kurser och utbildningar inom vård och omsorg, här hittar du också information om restaurangutbildningar på Ekeby vux och trädgårdsutbildning på Jälla.

Vård- och omsorgsutbilning på Linné
Vår undervisning bygger på lärarledd undervisning med nätstöd på vår webbplattform där du har kontakt med din lärare och dina kurskamrater.

Utbildningen passar dig som vill arbeta med människor i olika sektorer inom vård och omsorg. Utbildningen leder till en formell undersköterskekompetens och ger kompetens att arbeta inom hemtjänsten eller omsorgen av äldre och funktionsnedsatta, på vårdcentraler eller sjukhus. Den ger också grund för fortsatta studier. 

Studietiden kan variera beroende på vad du har för tidigare utbildnings- och arbetslivserfarenhet. 

Vår utbildning bygger på lärarledd undervisning. Hos oss möter du engagerade behöriga lärare som med yrkeskompetens och pedagogisk kompetens hjälper dig att nå dina utbildningsmål. Genom diskussion, reflektion och praktiska övningar i vårt metodrum får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och förmågor inom vård och omsorg. Läs mer om utbildningen som startar 15 januari 2018

Validering

Validera betyder bekräfta giltighet. Validering är till för dig som har kunskaper men saknar dokumentation på detta. Inom vuxenutbildningen Linné kan du få dina kunskaper inom vård och omsorg värderade och jämförda med vad som krävs för att få betyg. Detta sker i början av utbildningen.

Utbildningar inom restaurang och livsmedel på Ekeby vux - startar 15 januari 2018, sista ansökningsdag 1 december 
Basutbildning, restaurang och bageri
Kockutbildning, påbyggnad
Kockutbildning, lärling
Styckare, lärlingsutbildning

Trädgårdsutbildning med start i augusti 2018 
Ettårig trädgårdsutbildning på Jälla (PDF, 814 KB) 

Orienteringkurs

Introduktion till komvuxstudier för yrkeskurser

•Introduktion till yrkesområdet

•Introduktion av vår lärplattform

•Studieteknik

•Studieplanering utifrån tidigare kunskaper och erfarenheter för eventuell validering ingår som en del av vård- och omsorgsutbildningen.

20 oktober 2017