Maskinförare, Jälla Vux

För dig som är 20 år eller äldre finns möjlighet att utbilda dig till maskinförare inom den kommunala vuxenutbildningen (Komvux). Kurstiden omfattar ca 18-20 veckor beroende på förkunskaper och omfattar utbildning på grävmaskiner, hjullastare och olika arbetsprocesser.

ME-skolan utbildning i samarbete med Jälla Vux

Du får lära dig att köra hjullastare och grävmaskin samt utföra olika arbetsprocesser som grundläggning, väg- och ledningsbyggnad. Du får också lära dig om ritningsläsning, mätning och utsättning samt egenskaper hos jordarter och grusmaterial. Ett genomgående tema under hela utbildningen är säkerhet, arbetsmiljö och kvalitetsaspekter när du utför olika arbetsmoment.

Efter godkänd utbildning och praktik utfärdas ett utbildningsintyg som ger dig behörighet att arbeta med de maskiner som ingår i utbildningen.

När du sedan får en anställning i ett branschföretag ska ditt utbildningsintyg bytas ut mot en utbildningsbok som du har med dig under färdigutbildningstiden. När du är färdigutbildad ansöker du om ditt yrkesbevis.
Obs! B-körkort krävs.

För ansökan, kontakta Annelie Forsell på ME-skolan

(annelie.forsell@me.se eller 08-762 70 86).

Sök till vuxenutbildningen i Uppsala
(Sök Skolor: Jälla)

ME-skolan har alltid moderna maskiner

ME-skolan har moderna maskiner från Caterpillar som innebär att du alltid får jobba med den senaste tekniken och med en variation av maskintyper.

Praktik ingår hos branschföretag

Under utbildningen ingår praktik med ca 6-8 veckor hos branschföretag, vilket ger en bra inblick i branschen samt möjlighet att knyta viktiga kontakter för ditt kommande yrkesliv. Under praktiken har du en handledare på företaget som hjälper dig att komma in i företagets rutiner och delar med sig av sin erfarenhet och ger råd och tips.

Kostnader och utrustning

Läromedel 2 000 kr. Deltagaren ska själv hålla med skyddsskor och varselkläder klass 3.

Utbildningsblad (PDF, 286 KB)

1 mars 2018