Restaurangutbildning

Vill du ha ett välsmakande jobb? Efterfrågan på utbildad personal inom restaurang är stor. Vår utbildning ger dig kunskap inom matlagning och förmågan att skapa smakfulla och näringsrika måltider.

Lär dig om smaker, råvaror, matlagningstekniker och materialkännedom. Restaurangutbildningen handlar om att lära genom att göra, samtidigt som vi ger dig en god teoretisk grund. Undervisningen sker uteslutande med färska råvaror i våra välutrustade metod-, restaurang- och storkök.

I metodköket lär du dig matlagningens grunder och i restaurangköket lagar du måltider som sedan serveras till betalande gäster i vår restaurang. Restaurangen har fullständiga rättigheter och är öppen för allmänheten.

I storköket lär du dig laga mat till ett stort antal elever och lärare samt till vår butik. Storkäket har även ett bageri och konditori. I butiken säljer vi våra vällagade och nybakade produkter.

Lärarna har lång yrkeserfarenhet och goda kontakter med branschen. Tillsammans med dem och övriga elever utvecklar du dina kunskaper. Du kan välja inriktning mot kock eller servering.

Utbildningen är förlagd i Ekeby och har samarbete med Svenska Kockars Förening.

Våra motton är:

  • Här gör vi saker på riktigt
  • Utbildningar som ger jobb

Utbildningens längd

Restaurangutbildningen är 53 veckor.

Praktik

Du har flera lärorika praktiktillfällen under utbildningen.

Efter utbildningen 

Arbetsmarknaden inom restaurang och livsmedel är god. Det finns stor efterfrågan på utbildad personal inom restaurangyrkets olika delar. Det finns många yrken att välja på när du är klar med din utbildning, exempelvis kock i restaurang eller storkök.

Faktablad

Läs mer i våra faktablad:

Kock (PDF, 76 KB)

Kock, lärling (PDF, 77 KB)

Servitör (PDF, 76 KB)

Ansökan

Ansökan sker på Vuxenutbildningen i Uppsalas ansökningswebb. Ansök senast 8 juni 2018.

Sök på skola under Kurspaket: Vuxenutbildningen Linné (Ekeby)

Till ansökan

För mer information kontakta:

Anders Bergström

Rektor, Yrkesutbildningar

Nicole Gripenberg

Lärare Ekeby Vux

Följ oss i sociala medier

FacebookInstagram

7 februari 2018