Restaurangutbildningar

Vill du ha ett välsmakande jobb? Efterfrågan på utbildad personal inom restaurang är stor. Våra utbildningar ger dig kunskap inom matlagning och förmågan att skapa smakfulla och näringsrika måltider.

Lär dig om smaker, råvaror, matlagningstekniker och materialkännedom. Restaurangutbildningen handlar om att lära genom att göra, samtidigt som vi ger dig en god teoretisk grund. Undervisningen sker uteslutande med färska råvaror i våra välutrustade metod-, restaurang- och storkök.

I metodköket lär du dig matlagningens grunder och i restaurangköket lagar du måltider som sedan serveras till betalande gäster i vår restaurang. Restaurangen har fullständiga rättigheter och är öppen för allmänheten.

I storköket lär du dig laga mat till ett stort antal elever och lärare samt till vår butik. Vi har även ett bageri och konditori. I butiken säljer vi våra vällagade och nybakade produkter.

Lärarna har lång yrkeserfarenhet och goda kontakter med branschen. Tillsammans med dem och övriga elever utvecklar du dina kunskaper.

Utbildningen är förlagd i Ekeby och har samarbete med Svenska Kockars Förening.

Våra motton är:

  • Här gör vi saker på riktigt
  • Utbildningar som ger jobb

Du kan välja att utbilda dig till kock eller servitör. De finns även som lärling där 70 procent av utbildningen är på en arbetsplats.

Ansökan

Sista ansökningsdag var 7 juni 2019.

Ansökan sker på vuxenutbildningen i Uppsalas ansökningswebb. Där finns olika sökperioder och vilka kurser och utbildningar som är sökbara.

Sök på skola under Kurspaket: Utbildnings- och jobbcenter i Ekeby.

Kurspaket:

  • Kock
  • Servitör
  • Kock, lärling
  • Servitör, lärling

Ansök på ansökningswebben

För mer information kontakta:

Nicole Gripenberg

Lärare Ekeby Vux

Kontakta oss

Följ oss i sociala medier

FacebookInstagram

Uppdaterad: