Vård- och omsorgsutbildning

Varje dag kan du göra skillnad. Som undersköterska ger du omvårdnad och omsorg till människor. Mötet med människor och deras behov är en viktig del av arbetet. Utbildningen vänder sig även till dig som arbetar inom vården idag och vill fördjupa din yrkeskompetens.

Utbildningen ger en formell kompetens som undersköterska. Du kan arbeta inom hemtjänsten, omsorgen av äldre, funktionsnedsatta, på vårdcentraler eller sjukhus. Du kan välja att rikta in dig mot akutsjukvård eller äldreomsorg. Det finns mycket goda möjligheter till fast jobb efter utbildningen.

Vår utbildning bygger på lärarledd undervisning. Genom diskussion, reflektion och praktiska övningar i vårt metodrum får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och förmågor inom vård och omsorg.

 

Ansökan

Ansökan sker på Vuxenutbildningen i Uppsalas ansökningswebb. Där finns olika sökperioder och vilka kurser och utbildningar som är sökbara.Välj Vuxenutbildningen Linné under Skola, välj "Kurspaket".

Ansök på ansökningswebben

Validering

Du kan genomföra en validering i början av utbildningen. Validering är till för dig som har kunskaper men saknar dokumentation på detta. Inom vuxenutbildningen Linné kan du få dina kunskaper inom vård och omsorg värderade och jämförda med vad som krävs för att få betyg

Faktablad och scheman

Vård och omsorg, inriktning akutsjukvård (PDF, 76 KB)

Vård och omsorg, inriktning äldrevård (PDF, 77 KB)

Schema VdA (PDF, 7 KB)Schema VdB (PDF, 7 KB)Schema VdC (PDF, 7 KB)

Kontakta mig om du har några frågor eller vill veta mer.

Anders Bergström

Rektor, Yrkesutbildningar
Uppdaterad: