Vård- och omsorgsutbildning

Varje dag kan du göra skillnad. Som undersköterska ger du omvårdnad och omsorg till människor i särskilt boende, det egna hemmet eller på sjukhus. Mötet med människor och deras behov är en viktig del av arbetet. Läs vår vård- och omsorgsutbildning.

Utbildningen ger en formell kompetens som undersköterska. Du kan arbeta inom hemtjänsten eller omsorgen av äldre och funktionsnedsatta, på vårdcentraler eller sjukhus. Du kan välja att rikta in dig mot akutsjukvård eller äldreomsorg. Det finns mycket goda möjligheter till fast jobb efter utbildningen.

Undervisningen sker i klassrum där du får stöd av våra lärare och samarbetar med andra elever.
Diskussion, reflektion och praktiska övningar utvecklar dina kunskaper. Vi har lärarledd undervisning med nätstöd på vår webbplattform där du har kontakt med din lärare och dina kurskamrater. 

Utbildningen vänder sig även till dig som arbetar inom vården idag och vill fördjupa din yrkeskompetens.

Utbildningens längd

Utbildningen är 62 veckor men studietiden kan variera beroende på vad du har för tidigare utbildnings- och arbetslivserfarenhet.

Validering

Du kan genomföra en validering i början av utbildningen. Validera betyder bekräfta giltighet. Validering är till för dig som har kunskaper men saknar dokumentation på detta. Inom vuxenutbildningen Linné kan du få dina kunskaper inom vård och omsorg värderade och jämförda med vad som krävs för att få betyg

Vår utbildning bygger på lärarledd undervisning. Genom diskussion, reflektion och praktiska övningar i vårt metodrum får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och förmågor inom vård och omsorg.

Praktik

Genom hela utbildningen har du nära kontakt med arbetsgivare och flera praktiktillfällen. 

Efter utbildningen

Det finns mycket goda möjligheter till fast jobb inom vård- och omsorg efter avslutad utbildning. Den ger också grund för fortsatta studier.

Ansökan

Ansökan sker på Vuxenutbildningen i Uppsalas ansökningswebb. Ansök senast 8 juni 2018.

Där kan du läsa om hela kursutbudet.

Sök på skola under "Kurspaket": Vuxenutbildningen Linné. 

Till ansökan

Faktablad och scheman

Läs våra faktablad för mer information:

Vård och omsorg, inriktning akutsjukvård (PDF, 76 KB)

Vård och omsorg, inriktning äldrevård (PDF, 76 KB)

Scheman för vårens vård- och omsorgsutbildningar hittar du här välj Grupp/Ange ID och Vecka

Kontakt

För mer information kontakta ansvarig rektor:

Anders Bergström

Rektor, Yrkesutbildningar
8 februari 2018