Vård- och omsorgsutbildning, Linné Vux

Utbildningen passar dig som vill arbeta med människor i olika sektorer inom vård och omsorg. Vår undervisning bygger på lärarledd undervisning med nätstöd på vår webbplattform där du har kontakt med din lärare och dina kurskamrater.

Utbildningen leder till en formell undersköterskekompetens och ger kompetens att arbeta inom hemtjänsten eller omsorgen av äldre och funktionsnedsatta, på vårdcentraler eller sjukhus. Den ger också grund för fortsatta studier.

Studietiden kan variera beroende på vad du har för tidigare utbildnings- och arbetslivserfarenhet.

Vår utbildning bygger på lärarledd undervisning. Genom diskussion, reflektion och praktiska övningar i vårt metodrum får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och förmågor inom vård och omsorg.

Validering

Validera betyder bekräfta giltighet. Validering är till för dig som har kunskaper men saknar dokumentation på detta. Inom vuxenutbildningen Linné kan du få dina kunskaper inom vård och omsorg värderade och jämförda med vad som krävs för att få betyg. Detta sker i början av utbildningen.

Orienteringkurs

  • Introduktion till komvuxstudier för yrkeskurser
  • Introduktion till yrkesområdet
  • Introduktion av vår lärplattform
  • Studieteknik
  • Studieplanering utifrån tidigare kunskaper och erfarenheter för eventuell validering ingår som en del av vård- och omsorgsutbildningen

Läs mer om vård- och omsorgsutbildningen (PDF, 1 MB) (PDF, 1 MB)

Scheman för vårens vård- och omsorgsutbildningar hittar du här
 välj Grupp/Ange ID och Vecka

Ansökan görs via Vuxenutbildningen i Uppsala

För mer information kontakta ansvarig rektor:

Anders Bergström

Rektor, Yrkesutbildningar
8 februari 2018